Oficiálne otvorený od 13.11.2010

Partnerský trojuholník

Aj vzťahy dokážu skomplikovať život - najmä, ak je reč o partnerskom trojuholníku. Zaváňa akýmsi prúserom, ktorý so sebou prináša isté problémy, ako aj poriadnu dilemu. Pre koho sa rozhodnúť? Risknúť to štýlom „hop alebo trop"? Ako dlho to hrať na obe strany? Čo ak sa to prevalí - čo bude potom?

Trojuholník = hra o troch ľuďoch
A v tom je zvyčajne ten problém! Sú to totiž traja ľudia, ktorých spájajú city - nie však všetkých navzájom (to by musela byť ozaj svetlá výnimka), ale len danú dvojicu. Z trojice však stále „vytŕča" čierna ovca alebo čierny Peter, ktorý to hrá na dve strany. Žiť dvojitý život nemožno donekonečna a je len otázka času, kedy nastane bod zlomu a bude nevyhnutné zaujať stanovisko, alebo sa zmieriť s následkami trojuholníkového vzťahu.
Trojuholník z každej strany
Koľko strán v trojuholníku - toľko možných situácií a úloh v ňom. Avšak ani jedna z nich nie je ľahká, pokiaľ sa s ňou stretneme v reálnom živote. Schválne, ak ste mysleli, že mať dva paralelné vzťahy je samá slasť, mýlili ste sa. Nájdu sa totiž situácie, ktoré dokážu vystresovať aj najväčšieho pohoďáka alebo pohoďáčku, a ktorým zrazu nie je všetko jedno...
Čierna ovca alebo čierny Peter
Alebo hovorme im Pytagoristi J To sú tí, vďaka ktorým vznikajú vzrušujúce trojuholníky. Je pravda, že ku všetkému treba dvoch, ale ak vedia, že majú zajačie úmysly, nemali by do toho zaťahovať svojho partnera či partnerku alebo dokonca manžela či manželku. Vraví sa, že nič sa nedeje bez príčiny a ak niečo v ich vzťahu nefunguje, mali by nájsť danú príčinu. Hľadať náplasť formou trojuholníka sa nevypláca, pretože vďaka nemu sa ich vzťah vystavuje priveľkému riziku na zánik.
Druhá strana mince je vtedy, ak vedia, že ich vzťahu by už ani ďalšia snaha nedodala ten správny cveng. Zvyk je železná košeľa a strach pustiť sa do niečoho nového, čo nemá záruku, sa im zdá príliš odvážne. Preto volia trojuholník, ktorým ospravedlňujú svoju nerozhodnosť a možno aj zbabelosť. Ale kto sa bojí do lesa, ten nech zostane radšej doma!
Volajte ma obeť
Trochu nadsadené, ale podobne sa môže cítiť človek, ktorý zistí, že istý čas nevedomky fungoval v partnerskom trojuholníku. Čo robiť v takej situácii? Ako sa zachovať? Univerzálna rada neexistuje, je to vždy o individuálnom vzťahu a ľuďoch v ňom, ako aj o schopnosti odpustiť partnerov prehrešok alebo o presvedčení vycúvať zo vzťahu nadobro.
Čakatelia
To sú tí druhí v poradí, kvôli ktorým nemôžu Petrovia a ovečky spávať, kvôli ktorým sa sem tam zapotia a niekedy musia aj klamať, len aby mohli byť chvíľu s nimi. Na rozdiel od „obetí" sú si čakatelia vedomí svojho statusu a dúfajú, že ten ich Peter alebo ovca sa čoskoro rozhodnú pre nich a zakončia svoj doterajší vzťah ráznou bodkou. Niekedy sa čakanie vyplatí, ale realita býva trpkejšia aj napriek venovaným citom, snahe, času a trpezlivosti.
1+2 už nebudú tri
Nech už ste sa ocitli v ktorejkoľvek úlohe v partnerskom trojuholníku alebo ste o ňom len počuli, vedzte, že je to hra na tenkom ľade. Preto, ak budete úprimní k sebe samému a k ostatným, môžete sa mu krásne vyhnúť...

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára