Oficiálne otvorený od 13.11.2010

Čo hovoria čísla

    Muži sú asi o tretinu nevernejší než ženy, o čom hovoria dotazníky. Skutočný stav veci podľa doktora Plzáka ale nezaručujú. O mužoch je totiž známe, že sa s neverou chvália, zatiaľ čo ženy ju "zatĺkajú".
    "V podstate je to v poriadku," hovorí ďalší odborník, sexuológ Radim Uzel. "Napriek tomu že nevera nie je žiadnym chvályhodným činom, pokiaľ už existuje, mala by ublížiť pokiaľ možno čo najmenšiemu počtu ľudí. A to sa stane jedine vtedy, keď o nej nikto nevie. Dobre utajovaná nevera môže byť dokonca výborným spojivom partnerského zväzku. Neverný manžel býva ku svojej žene pozornejší, pomáha s domácimi prácami a prináša kvetiny. Dokonca býva aktívnejší aj v manželskej posteli. Tiež neverná manželka sa niekedy môže pretrhnúť v starostlivosti o svojho muža," tvrdí Uzel.


    Najviac sú k cudzoložstvu náchylní muži medzi 40 a 50 rokmi a ženy medzi 30 a 40 rokmi. Výskum v susednom Nemecku ukázal, že zo 62 manželstiev, v ktorých sa jeden partner dopustil nevery, skončilo 21 rozvodom, v 27 zväzkoch panovala veľmi zlá nálada a 4 páry spolu naďalej žili oddelene. Len 9 párov viedlo po určitom čase znovu spokojný manželský život.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára