Oficiálne otvorený od 13.11.2010

Kde začína nevera? Už vo vašej hlave!

Milujeme svojich partnerov, no i napriek tomu nám lichotí, keď o nás prejaví záujem iný muž. Ak je navyše sympatický a nám sa zdá byť príťažlivý, len veľmi ťažko sa ubránime „hriešnym“ myšlienkam. Fantazírovať nám síce nikto nezakáže, a ani nám nevezme naše tajné túžby či predstavy, ale pozor, imaginárna nevera môže byť nebezpečnou hrou a môže mať nežiaduce dôsledky!

Prečo sme neverní?
Nevera má mnoho príčin. Začína stereotypom a nudou vo vzťahu, pocitmi osamelosti a nedocenenia zo strany partnera, či túžbou po zmene a vášni. Môžu za ňu taktiež pobláznené hormóny. Je ale jasné, že ani jeden z nás ju neplánuje. Keď však k nej dôjde, človek sedí zrazu na dvoch stoličkách zároveň. Reč je o fyzickej nevere! Ale čo s takou, ktorá sa nám počas dňa preháňa mysľou a zaťažuje našu hlavu viac, ako je zdravé?
„Sex“ so známymi osobnosťami
Sexuológovia tvrdia, že nie je nič zlé na tom, keď popustíme uzdu fantázie a na povzbudenie sexuálneho apetítu si „naservírujeme“ milovanie so známou celebritou. Ale len v medziach našej predstavivosti, na rozptýlenie a navodenie intímnej atmosféry! Takýto typ „nevery“, keďže sa odohráva v nereálnom svete a nikdy neprekročí hranice skutočnosti, je viac-menej prospešný. Lenže hriešne myšlienky, s ktorými sa občas pohrávame, sa netýkajú iba známych osobností, ale mužov z mäsa a kostí v našom blízkom okolí.
Keď nevera provokuje
I napriek tomu, že milujeme svojho partnera, občas sa nám pod nohy pripletie chlap, ktorý nám dokáže poriadne zamotať hlavu. Nech je to ktokoľvek – kolega z práce či fitness štúdia, obojstranná príťažlivosť dvoch ľudí je nepopierateľný jav prírody! Udržať ju na uzde priateľstva nie je jednoduché, ale ak žijete v harmonickom vzťahu, určite to zvládnete. Mali by ste však vedieť, že nevera začína aj v hlave, preto sa snažte ubrániť myšlienkam na iného muža, aby ste si zbytočne neskomplikovali život.
Myšlienky, čo s nimi?
Je prirodzené, že nám náklonnosť druhých imponuje. A ani nevinný flirt nie je na škodu. Dodá vám sebaistotu a vedomie, že ste stále príťažlivá. Lenže čo vtedy, keď na vás hádže „očko“ muž, ktorý je aj vám viac ako sympatický? Na tom, že sa počas dňa necháte unášať myšlienkami, ktoré síce medze nevinnosti už dávno presiahli, by nemalo byť nič zlé, ale iba dovtedy, pokiaľ nijako neovplyvnia váš postoj k partnerovi! Zaoberať sa však druhým mužom viac ako tým svojím, je veľmi nebezpečné. Ak ste sa náhodu ocitli v podobnej situácii, mali by ste vedieť, že nevera sa rodí dávno predtým, než sa stane skutkom, a môže mať negatívny dopad na váš vzťah.
Nevera v hlave
Čoraz intenzívnejšie tajné predstavy ľahko spôsobia, že žena stratí „chuť“ na svojho partnera a miesto toho, aby sa odovzdala jeho bozkom, myslí na toho druhého. Lebo on je v jej predstavách vášnivejší! Začne na partnerovi hľadať chyby, odmietať sex, často sa s ním hádať. „Nevera v hlave“ je schopná človeka psychicky ubíjať, pomaly ničiť vzťah a skôr či neskôr prerásť do tej naozajstnej - fyzickej. Majte preto vždy na mysli, že nevera začína v hlave a veľmi rýchlo sa vie vymaniť z oblasti  nevinných a príjemných predstáv!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára