Oficiálne otvorený od 13.11.2010

Nevera nemusí trápiť len vás

Psychológovia tvrdia, že človek klame, niečo predstiera alebo hovorí polopravdu každých päť minút. Klamstvo sa tak stáva běžnou súčásťou nášho života. Má veľa podôb a každý z nás klame trochu inak. Ako ste na tom s klamaním napríklad vy? Napovedať vám môžu napríklad hviezdy...

Ľudia v znamení barana vraj neklamú takmer nikdy. Majú zlú pamäť a zapamätať si, čo, komu a kedy povedali, je pre nich obtiažne. Býk klame, len keď mu hrozí, že môže prísť o svoje postavenie a výsady, ktoré si vydobyl. Tí, ktorí sú narodení ako blíženci, sú naopak najväčšími klamármi medzi všetkými znameniami. Klamanie považujú za samozrejmú súčasť života. V tomto zozname znamení by sme teraz mohli samozrejme pokračovať ďalej a ďalej. Ale pozrime sa na to trochu z iného uhlu.
Niektoré klamstvo môže byť úplne nevinné, iné zase dokáže váš život prevrátiť úplne naruby. Taká je aj nevera. Každý z nás sa s ňou určite stretol, nech už na vlastnej koži alebo vo svojom najbližšom okolí.
Čo sa týka nevery, platí tu obvykle jediná zásada. Nikdy o nej nehovorte svojmu partnerovi, na ktorom vám naozaj záleží. Je nad slnko jasné, že pre toho, kto je postavený pred takúto realitu, je to obrovský šok. Reakcie pri odhalení nevery bývajú rôzne. Od bolestivého pohľadu a týždenného mlčania až po zdemolované zariadenie bytu a zmlátenie neverníka.
Nevera ale nemusí zákonite trápiť len tých, ktorí sú podvádzaní. Existuje veľa tých, ktorí síce sú neverní, ale je im to nepríjemné. Obzvlášť, keď svojho partnera milujú. Väčšinou sa jedná o tých, ktorí cítia vo vzťahu nejaký problém a nie sú schopní ho riešiť. Problém potom jednoducho obídu a dopustia sa nevery s niekým, kto ich síce dokáže sexuálne uspokojiť, ale inak ich nenaplňuje.
Možno sa vám to bude zdať dosť nepravdepodobné, ale podľa psychológov môže byť kríze paradoxne v niektorých prípadoch šancou pre budúci lepší vzťah. Nevera totiž často ukazuje na nejaký dlhodobý nevyriešený problém. Preto je dôležité, aby premýšľali, prečo a ako vôbec k tomu došlo. Otvorená komunikácia obidvoch partnerov je tak jedinou cestou, ako problémy vyriešiť a nájsť cestu k náprave.
Už od pradávna platí, že muž je pre ženu určitým zdrojom istoty. Tak je tomu samozrejme aj dnes, ale schválne sa pozrite, aká hierarchia platí medzi mužom a ženou v najvzdialenejších kútoch sveta.
Mormoni žijú podľa pravidiel, ktoré neveru považujú za bežnú. Muž má okolo seba veľa žien, z najobľúbenejších mileniek sa stávajú manželky. Muž obstará jedlo, ale platí, že žena sa inak postará o všetko. Takže čím viac mileniek, tým sa má muž lepšie.
Eskimáci sú veľmi priateľskí a prívetiví. Muži ponúkajú svoje manželky priateľom ako prejav priazne. Nikto nič nenamieta a tak sa taká návšteva sem tam zvrhne na sexuálne orgie. Prítomné sú dokonca aj deti.
V Tibete boli muži vždy chudobní a problémom bolo, že manželku si museli kúpiť. Preto sa väčšinou skladajú dvaja bratia na jednu manželku.
Promiskuitne však bývajú aj ženy. U indiánov kanadskom kmene Inuit v arktickej severnej Amerike existuje systém "dvojmanželstva", kde spolu v jedinom manželstve žijú dve dvojice. To znamená, že deti majú dvoch otcov a dve matky, ktoré sa o nich starajú v tamojších tvrdých prírodných podmienkach.
Tieto fakty samozrejme ale nemenia nič na tom, že nevera ako taká je v západnom svete bežná a väčšine z nás vie život poriadne skomplikovať.
 Prečo sme teda vlastne neverní?
Ženy vyhľadávajú mimomanželské vzťahy hlavne vtedy, keď sú emocionálne frustrované. Naopak muži vyhľadávajú neveru najčastejšie len pre samotné vzrušenie zo stretnutia, zbližovania sa a konečne tiež kvôli sexu s inou ženou, jednoducho pre spestrenie svojho života.
Odborníci odhadujú, že najmenšie riziko nevery je behom prvých dvoch rokov vzťahu. Tak dlho totiž trvá prvá zamilovanosť, ktorá minimalizuje možnosť, že sa partneri obzrú po nejakom povyrazeniu. Lenže potom prichádza nevyhnutný stereotyp a s ním najskôr aj úvahy o nevere.
Vy sami môžete nevere predísť tým, že vzťah s vaším priateľom alebo manželom bude pestrý. Majte čo najviac spoločných záujmov a zážitkov, snažte sa o občasné zmeny svojho zovňajšku a hlavne (!!) neprepadnite jednotvárnosti v sexe. Ale pozor ešte niečo dôležité na záver než začnete bojovať o partnera, ktorý je vám neverný, najskôr si ujasnite, či vám vôbec za tu námahu stojí.

1 komentár:

  1. ZÍSKAJTE LIEČENIE HIV A OSTATNÝCH MORÁLNYCH CHOROB S MÔJ MEDICÍNOM ZALOŽENOU NA ZARIADENIACH DR BARBARA MÁME VEDIEJŠIE OTÁZKY, KTORÉ MÔŽU POMALIŤ MÔŽEM POMOCI ALEBO PENISOVÉ ROZŠIROVANIE
    Ponúkam kúzla všetkého druhu, ako sú ochranné kúzla, ktoré sú cenné na to, aby sme sa chránili, našimi priateľmi, rodinou, blízkymi, doma, cestovaním, zamestnaním, peniazmi, zdravím, domácimi zvieratami, tehotenstvom, rozšírením penisu a mnohými ľuďmi alebo vecami oceniť. obnoviť Ex. Dokážem vyliečiť HIV, rakovinu, hepatitídu, kvapavku, syfilis, akúkoľvek chorobu, o ktorej si myslíte, že prispieva k riešeniu s pomocou svojich koreňov a bylín. Neúčtujem za svoju prácu. Poskytne len tie peniaze, ktoré budem používať na nákup materiálov potrebných na prípravu liečby. Kontaktujte ma s nasledujúcimi informáciami
    1. Vaše meno a dátum narodenia
    2. Mená iných osôb, ktoré sa zúčastňujú na kúzla
    3. Dátum narodenia ostatných osôb (nepovinné, iba ak je to známe)
    4. Stručná história situácie
    5. Odsek alebo dva, podľa vlastných slov, presný želaný výsledok vášho kúzla
    6. Vaša poloha
    Môžete ma kontaktovať prostredníctvom e-mailu barbaravoodootempel@gmail.com
    alebo whatsapp +2347032152878
    Keď dostanem všetky informácie, budem vás kontaktovať s časmi a termínmi vášho odovzdávania kúzel, ako aj so všetkými ostatnými informáciami, ktoré potrebujete vedieť. Nebudete musieť robiť nič iné, než si sadnúť a vedieť, že ste začali dôležitý krok k zlepšeniu svojho života. Dotknite sa Dr. BARBARA e-mailu
    barbaravoodootempel@gmail.com
    alebo WhatsApp +2347032152878

    OdpovedaťOdstrániť