Oficiálne otvorený od 13.11.2010

Priznať sa k nevere? Nikdy!

Láska, sex, nevera, to je večný kolobeh. Niekto vydrží byť verný svojmu partnerovi, pre iného je vernosť vecou silného sebazaprenia, a ďalší sa „pošmyknú“ každú chvíľu. Nevera nie je len doménou mužov, nevernicami sú samozrejme aj ženy. Čo ich k nevere vedie a ako sa s ňou vysporiadať?
Zahnúť svojmu stálemu partnerovi alebo manželovi môže byť vzrušujúcim zážitkom. Niekedy sa to stane úplne nečakane, spontánne, inokedy je to vopred premyslená a naplánovaná akcia. Príčiny nevery sú rozličné, od podľahnutia sexuálnemu pudu až po nespokojnosť vo vzťahu a pomstu.

Môžu za to gény
Odborníci, ktorí sa neverou zaoberajú uvádzajú ako dôvody pre neveru kombináciu viacerých faktorov. Záleží na stave vzťahu, v ktorom neverná žena žije, na kultúrnych faktoroch, na jej fyzickom vzhľade i zdravotnom stave, a dokonca aj na jej genetickom vybavení.
U niektorých jedincov sú dominantnejšie gény, ktoré ich ženú do náruče viacerých partnerov súčasne. Dokázali to prieskumy vo Veľkej Británii, ktorých sa zúčastnilo 5000 párov dievčat-dvojičiek.
Uhol pohľadu
Nevera je nevera. Na porušenie partnerskej dôvery  existuje viac pohľadov. Niekto si myslí, že jednorazová nevera by sa ako nevera ani nemala brať. Iní ju považujú za rovnako vážnu ako pravidelné podvádzanie. Ak sa vám už prihodila takáto vec, iste viete, že je to bolestivé na oboch stranách. Teda, ak sa priznáte.
Vo všeobecnosti je najlepšou radou na neveru všetko ututlať a tváriť sa, že sa nič nestalo. Ak sa partner o vašom prešľape nedozvie, nebude sa trápiť. Možno sa ale váš zakázaný skutok prezradí. V tom prípade, rozhodne zapierajte, a to čo najpresvedčivejšie.
Hryzie vás svedomie?Možno bude vašim najväčším problémom svedomie. Ak máte výčitky, poučte sa z toho. Zjavne nemáte žalúdok na neveru, preto buď ostaňte verná, alebo svoj terajší vzťah ukončite a ako single si môžete začať s kýmkoľvek. Z dlhodobého hľadiska nie je jednoduché „hrať“ na viacero strán. Večný kolobeh klamstiev, tajomstiev a obáv z prezradenia vás nakoniec zničí.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára