Oficiálne otvorený od 13.11.2010

Prečo sa muži nechajú nachytať a ženy nie?

Posteľ škrípe, perina sa hýbe, pár sa miluje, keď sa nečakane ozve zlovestný zvuk otáčania kľúčov v zámke. Dvojica ustrnie. Je jasné, že ktokoľvek prišiel, prišiel absolútne nevhod. Na karikatúrach by teraz nasledoval obrázok muža, ako sa nahý snaží vyskočiť z okna alebo napchať do bielizníka, aby zachránil česť milenky pred manželom. Avšak v realite býva v inkriminovanej posteli cudzia väčšinou tá nahá žena, kým v predsieni stojí oblečená tá vlastná. Prečo sa neverníci nechávajú nachytať častejšie než nevernice? Prečítajte si nasledujúce fakty.

 Klamárky verzus klamári
Ženy vidia za roh. Obe polovice ženského mozgu sú efektívnejšie prepojené než polovice mozgu mužského, takže si ženy dokážu lepšie spojiť verbálne a vizuálne informácie. A vyvodzovať závery.
Teda, pokiaľ partner svoj pravidelný odchod na volejbal, namiesto obvyklého "prídem o desiatej" preneseného na pol úst s rukou na kľučke, oznamuje ako vážne nečakanú udalosť, napr. ako prehru jasného favorita či výhru jasného outsidera v akejkoľvek športovej disciplíne, ktorá ešte k tomu všetkému potrebuje obšírny komentár, žena automaticky spozornie. Neverník však za svoje nezmyslené správanie nemôže, proti jeho vôli ho zrádza reč tela, ktorá jeho vety jednoznačne prekladá ako "ale fuj, to ti klamem".
Keď už sme pri klamaní: ženy klamú lepšie ako muži. Keď klame žena, dáva si náramný pozor, aby kým partnera balamutí, súčasne robila nejakú ďalšiu činnosť, najlepšie domáce práce, pretože fyzická aktivita vyššie zmienenej reči tela tzv. zapchá ústa. Úspešnosť klamania podporujú i súvisiace zvukové efekty, v hukote zapnutého vysávača alebo vody tečúcej na riad sa klamstvo stratí.
Ženy majú sloniu pamäť. Neverníci si síce sú schopní vymyslieť hodnovernú konštrukciu, prečo v noci neprišli domov, ale nie nadlho. Takže kým ešte ráno sa zdrvene ospravedlňujú, že Pavol mal narodeniny a trochu to prehnali, večer už to len prehnali a o týždeň zložito zliepajú, prečo od Pavla prišiel hromadný e-mail s pozvánkou na birthday party budúcu sobotu. Pokiaľ by príbeh s Pavlom dodala nevernica, ešte o pol roka farbisto popíše šialený firemný večierok, pri ktorom sa pilo, až to pekné nebolo, a aký je Pavol šialenec, že ho chce ešte raz zopakovať, "ale my nepôjdeme, miláčik, však, predsa nechceš, aby mi bolo po druhýkrát za taký krátky čas zle."
 Ženy - detailistky
Ženy majú lepší nos. Vážne. Obozretný podvodník by si mal preto na trase milenka - partnerka vyhradiť asi tak polhodinovú pauzu na vysprchovanie. Umyť ruky nestačí! Jedným dychom je však potrebné uviesť, že táto hygienická vsuvka sa môže obrátiť proti páchateľovi. Máloktorej žene unikne, že sa jej milý zrazu začne v práci sprchovať.
Ženy sú detailistky a všímajú si podozrivé drobnosti. Napríklad dlhý blond vlas na partnerovom čiernom saku ich pozornosti ujde len ťažko. Zmysel pre detail je v ženách zakódovaný od praveku, kedy im ho bystrilo stráženie ohňa a zber lesných plodov, kým muži sa naháňali s mamutmi. Ak neveríte, skúste si malý test. Keď idete s partnerom po ulici, schválne sledujte, čo priťahuje jeho pozornosť a čo vašu. Pozerá sa po idúcich autách alebo prechádzajúcich slečnách? Stále v ňom drieme lovec. A čo vy do koľkých výkladných skríň ste sa pozreli len tak, či vám náhodou nepadne niečo do oka? Takže, kým nevernice vynaložia veľa energie, aby si prezreli zradné detaily, muži ich najskôr vôbec nevnímajú, často im totiž unikajú i tak zásadné premeny partnerky ako nový účes, nový parfum, nová priateľka. Avšak s tým, že im unikne i nový milenec, je lepšie veľmi nepočítať.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára