Oficiálne otvorený od 13.11.2010

Príčiny nevery

Nevera môže byť aj bez sexu, emočného charakteru, pre vzťah má však rovnaké následky ako nevera sexuálna. Virtuálna nevera je takisto skazou pre vzťah. Veľmi často sa končí sexuálnou aférou. Najviac nevier je odhalených práve prostredníctvom mobilného telefónu a internetu.
Páry, ktoré neriešia konflikty, nemajú vytvorený základný spôsob fungovania. Mnoho ľudí nevie riešiť konflikty, radšej mlčia, snažia sa na to zabudnúť, vo vzťahu to však nie je možné. Neriešené konflikty sa vyplavujú na povrch prostredníctvom podrazov, výsmechov a pod. Partner reaguje obranne a začarovaný kruh je na svete.

Sú typy ľudí, ktorí podvádzajú na základe toho, čo si priniesli do života. Neustála potreba striedania partnerov je jedným zo spôsobov utíšenia emocionálnej bolesti. Môže to byť spôsob vyhýbania sa záväzkom. Dôvodom je často strach. Strach z toho, že budem milovať, a partner odíde, alebo ma zraní.
Jedinci, ktorí neustále žijú pod tlakom toho, že musia byť dobrí za každú cenu, že ich ostatní musia vnímať len v tom najlepšom svetle, to znamená že potláčajú svoje emocionálne, sexuálne a iné túžby, veľmi často takýto tlak nevydržia a začnú žiť podľa toho čo naozaj potrebujú a po čom túžia  – jednou z foriem môže byť aj nevera.
Ak som už vzťah vnútorne ukončil, ale stále v ňom zotrvávam, je nevera povestnou poslednou kvapkou na ukončenie vzťahu.
Všetky typy nevier si vyžadujú oboch na to, aby nevera vznikla, väčšinou sa však o nevere uvažuje len ako o akte jedného. Výnimkou je nevera spôsobená sexuálnou závislosťou ktorá si vyžaduje samostatnú a individuálnu liečbu, často býva prepojená s inými formami závislosti.
Zlý sex nie je indikátorom na neveru. V tomto prípade je to komunikácia. Nepáči sa mi niečo, čo sa deje v našom sexuálnom živote, ale nepoviem to parnerovi, aby sa mi nevysmial, pretože mám strach, že nebudem preňho alebo pre ňu dostatočne dobrý milenec (milenka) a pod. Namiesto toho predstieram, som šťastný/a a časom si nájdem milenca/ku. V tomto prípade je to takisto nedostatok odvahy riešiť problém v primárnom vzťahu. Aj nevera má svoj účel, cieľ vo vzťahu, hovorí o životnom štýle páru a jednotlivca

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára