Oficiálne otvorený od 13.11.2010

Prečo sú ženy neverné?

Oveľa častejšie sa zrejme stretávame s otázkou prečo sú neverní muži. Dôvody, ktoré vedú k „zahýbaniu“ ženy rozoberáme podstatne menej. Možno je to tým, že podľa štatistík podvádzajú ženy menej. A môže to byť aj tým, že tendenciu rozoberať všetky prečo, začo, načo, má skôr ženské pokolenie, no priznať chybu na svojej strane je oveľa ťažšie.

Takže prečo ženy?
Poďme si teraz predsa len vziať pod lupu, čo vedie k činu nasadiť svojmu partnerovi parohy ženy. V prvom rade treba podotknúť, že vo väčšine prípadov sú pod neverou jedného z partnerov podpísaní obaja – teda podvádzajúci a aj podvádzaný. Jeden aktívne, pretože situáciu doviedol až tak ďaleko, že sa podujal mať pomer s inou osobou. Druhý obyčajne máva na tejto nelichotivej situácii svoj podiel činmi, skutkami, slovami, či nezáujmom, ktorého následkom je práve spomínaná nevera partnerky.
Príčiny každej nevery sú však individuálne a problém vo vzťahu zrejme oveľa hlbší ako sa na prvý pohľad môže zdať. V tomto štádiu to už obyčajne býva prípad pre psychológa. My sa momentálne zameriame na najčastejšie príčiny ženskej nevery vo všeobecnosti.

Nespokojnosť vo vzťahu
Nehovoríme o prípadoch muža tyrana, despotu, alkoholika, či, podľa najnovších trendov, workoholika. Reč je o bežných partnerstvách. Ženy sú náročné stvorenia, ktorých citlivá duša vyžaduje nepretržitý záujem, prejavy pozornosti, náklonnosti, lásky a nehy. To isté však veľmi rady v partnerstve dávajú. Ak ale dlhšiu dobu od partnera žiadne prejavy lásky nedostávajú, začínajú pociťovať deficit. Snažia sa tento nedostatok partnerovi naznačiť, hľadajú príčiny prečo, majú záujem diskutovať, rozoberať situáciu.
Tomu sa však muži vo všeobecnosti vyhýbajú, nevstúpia si do svedomia a celá záležitosť začína byť alarmujúca. Stačí, aby náhoda priviala žene do cesty muža, ktorý jej všetko, čo postráda, dá. A rovno na „zlatom podnose“. Zrazu sa niekto o ňu zaujíma, zahŕňa ju komplimentmi, pozornosťou, skrátka cíti, že je atraktívna, príťažlivá. Že sa jedná o celkom bežné prejavy muža – lovca v danej chvíli nevníma, pretože konečne dostáva to, čo jej tak dlho v partnerstve chýbalo. Ak nezaradí spiatočku, nevera je na svete.
Pomsta
Do partnerstva vstupovala s tými najčistejšími úmyslami byť oddanou a milujúcou partnerkou. O správnosti svojich hodnôt bola presvedčená až do momentu kým jej život neuštedril facku v podobe nevery jej milovaného mužíčka. Po prekonaní mnohých uzmierovacích úskalí ich zväzok zotrval, na veľké sklamanie sa však zabudnúť nedá. A tak si myslí, že vyrovnaním skóre sa jej to snáď podarí.
Nuda
Sú však medzi nami aj také, ktorých ubíja pocit stereotypu v dlhotrvajúcom vzťahu a tak si ho spestrujú občasnými aférkami. Vždy sú si však vedomé, kde je ich domovský prístav a kam patria. Svoje bočáky považujú za neškodné úlety, ktoré sú pre ich partnerstvo dokonca užitočné, nakoľko sú po nich vyrovnané a uspokojené. Spokojnosť tak vládne na oboch stranách. Skutočnosť, že sa tým strácajú základné hodnoty potrebné pre fungujúci zväzok, v danom momente nie je podstatná. Dôležité je, že má život pestré farby.

Utrhnutá z reťaze
Aj ženy zažívajú krízu stredného veku, či tzv. druhú pubertu. I keď je to individuálne, hovorí sa, že zväčša po tridsiatke. Uvedomujú si, že ich krása odkvitá, chytajú paniku a snažia sa užívať pokiaľ sa ešte dá. Poväčšinou sa takéto niečo prihodí ženám, ktoré sa vydávali a stali matkou veľmi mladé. Deti odrastajú a ony si zrazu uvedomia, že si v mladosti poriadne neužili a tak doháňajú zameškané. Po pár úletoch sa obyčajne spamätajú a zistia, že im to vlastne nič neprinieslo. To sú tie lepšie prípady. Tie horšie mávajú dramatickejší koniec.
... a iné
Sú ešte mnohé dôvody nevery žien, napríklad aj posunuté hranice morálnych hodnôt súčasnej doby. A vernosť „in“ rozhodne nie je. Kapacita tohto článku samozrejme neumožňuje spomenúť všetky príčiny vedúce nežné pokolenie podviesť svojho partnera. Každý človek predstavuje ojedinelého jedinca, spojenie dvoch takýchto jedincov – muža a ženy, predstavuje vždy originál. Žiaden zväzok teda nežije podľa všeobecnej šablóny.
Na záver
Neberte jednotlivé vyjadrenia tohto článku doslovne. Cieľom nie je morálne posudzovať ženské správanie, snáď iba konštatovať. Každá žijeme svoj život podľa vlastných pravidiel a potrieb, každá máme svoje vlastné priority a rebríček hodnôt. Či už sa rozhodneme žiť čestne alebo nie. Pravdou však zostáva, že nevera vždy toho druhého raní.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára