Oficiálne otvorený od 13.11.2010

Nevera: kedy s vami chlap už nepočíta?

Hlavnou príčinou nevery je nespokojnosť s kvalitou mileneckého alebo manželského vzťahu. Ďalším zisteným faktom je, že nevera má veľmi negatívne dôsledky na vzťah, ktorého sa dotýka, aj v prípade, že nikdy nevyjde najavo.
Hriešnikov na jednej strane ničí potreba tajiť prechodný pomer a výčitky, na druhej strane zase podvedomé pochybnosti o vernosti svojho druha. Najlepšia prevencia je preto v dôkladnom plnení partnerových pohlavných potrieb a túžieb. Tá však musí byť obojstranná.

Ženy dobre vedia, že nevera vzniká v hlave. Preto mnohé považujú za zradu aj partnerove erotické fantázie o iných ženách. Iné, racionálnejšie typy, si povedia: „Čo sa dá robiť, chlapi sú raz takí...“ A riadia sa vo vzťahu heslom „chuť môžeš dostať vonku, ale jesť musíš doma“. Najobjektívnejšie kritérium je asi niekde uprostred. Experti na partnerské krízy radia nepodceňovať partnerove platonické vzťahy. Treba však rozlišovať tie bezpečné od nebezpečných.
Nie je múdre obviňovať ho hneď ako zistíte, že sa cíti dobre v spoločnosti inej ženy. Treba však zistiť, čo sa za tým skrýva. Mnohí muži si flirtovaním len dokazujú svoju neodolateľnosť. Považujú ho za príjemný prostriedok na zdvihnutie sebavedomia. Keď váš partner hádže sladké úsmevy na barmanku, ktorá vás obsluhuje, radšej to nejako prežite bez výčitiek. Ani jeden normálny muž sa nebude mračiť na pekné ženy, bolo by to proti prírode. Ak však dlhodobo uprednostňuje jednu a tú istú, niečo nie je v poriadku. Keď navyše zistíte, že sa jej zdôveruje s vecami, o ktorých vy nemáte ani potuchy, mali by ste byť opatrná. Znamená to, že si s ňou rozumie lepšie ako s vami?
Nevera je nevera. Na porušenie partnerskej dôvery existuje viac pohľadov. Niekto si myslí, že jednorazová nevera by sa ako nevera ani nemala brať. Iní ju považujú za rovnako vážnu ako pravidelné podvádzanie. Ak sa vám už prihodila takáto vec, iste viete, že je to bolestivé na oboch stranách. Teda, ak sa priznáte. Vo všeobecnosti je najlepšou radou na neveru všetko ututlať a tváriť sa, že sa nič nestalo. Ak sa partner o vašom prešľape nedozvie, nebude sa trápiť. Možno sa ale váš zakázaný skutok prezradí. V tom prípade, rozhodne zapierajte, a to čo najpresvedčivejšie. Možno bude vašim najväčším problémom svedomie. Ak máte výčitky, poučte sa z toho. Zjavne nemáte žalúdok na neveru, preto buď ostaňte verná, alebo svoj terajší vzťah ukončite a ako single si môžete začať s kýmkoľvek. Z dlhodobého hľadiska nie je jednoduché „hrať“ na viacero strán. Večný kolobeh klamstiev, tajomstiev a obáv z prezradenia vás nakoniec zničí.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára