Oficiálne otvorený od 13.11.2010

Prečo podvádzame, keď sa milujeme?

Vernosť, je to len slovo ako každé iné, alebo najvyššia priorita vo vašom vzťahu? Ctíte si vernosť a hovoríte o nej s najväčšou vážnosťou, a napriek tomu ste sa prichytili pri flirte s iným mužom, aj keď doma máte toho najmilšieho a najmilovanejšieho? Ako je možné, že sa zamilovaná žena ocitne v náruči iného muža?!

Na začiatku vzťahu je zvyčajne všetko nové a krásne. Čas nám plynie úplne inak v bežné dni, celý svet sa nám zmení. Myslíme si, že natrvalo. Omyl, ak už máte za sebou viac než jeden vzťah, viete, že je to vždy rovnaké. S pribúdajúcim časom svet prestáva byť taký ružový, partner už neskrýva žiadne záhady a prekvapenia, a aj napriek tomu, že ho milujete celým srdcom, stane sa niečo, čo vás možno úplne zaskočí.
Ako blesk z čistého neba
Fáza zamilovanosti je preč, teraz už o sebe môžete povedať, že ho milujete. Beriete ho po svojom boku takmer automaticky, a tak nečudo, keď sa jedného dňa zahľadíte na kolegu a v mysli vám vyvstane myšlienka, že keby s vami začal flirtovať, zaručene by ste mu podľahli. Prečo?
Ako je možné mať partnera, na ktorého nedáte dopustiť, a napriek tomu sa obzerať za iným? Nie, aby ste toho „svojho“ opustili, či dokonca ranili, toto poznanie príde neskôr. Naraz zistíte, že ste medzi dvoma mlynskými kolesami. Na jednej strane od seba niečo očakávate, do vášho vzťahu predsa nevera nepatrí, na druhej je to presne to pokušenie, ktorému je ťažko odolať.
V prieskumoch až tri štvrtiny žien priznávajú, že vernosť je pre ne tým najdôležitejším, súhlasia s nimi aj dve tretiny mužov. A napriek týmto vyhláseniam priznáva minimálne 38 percent žien a 47 percent mužov, že aspoň raz boli počas vzťahu neverní.
Prečo to však robíme?
Žijeme vo svete, ktorý nám predkladá rozličné hodnoty a vyvíja na nás veľký tlak. Na jednej strane je najvyššou prioritou vzťah, rodina, vernosť. Hodnoty, na ktorých skutočne záleží a očakáva sa, že sa ich budeme držať doslova a do písmena „až kým nás smrť nerozdelí“, na druhej sa však celý svet točí okolo imidžu zvodnej ženy, ktorá dostane každému muža tam kam chce a muža dobyvateľa, ktorý si rovnako šikovne poradí s každou ženou, na ktorú má chuť.
Každý z nás sa dostane do pokušenia, tomu neutečieme. Dôležité však, v akej situácii nás to pokušenie zastihne. Prechádza práve váš vzťah či sexuálny život nejakým útlmom, či dokonca krízou? Alebo vás jednoducho posadlo čosi úplne netypické a vy sledujete samú seba doslova ako na filmovom plátne a nechápete, kde sa vo vás zobrala tá žena zvádzajúca úplne cudzieho muža počas dámskej jazdy s priateľkami?
Aj keď si myslíte, že samú seba poznáte na sto percent, verte, že občas sú situácie, kedy človek nespoznáva sám seba a svoje správanie. Ľutovať je potom zvyčajne už neskoro...

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára