Oficiálne otvorený od 13.11.2010

Kamarátke zahýba chlap – so mnou!

Tak ste sa zaplietli do siete zradných pavučín, kedy lojalita voči vašej kamarátke a túžba po konkrétnom druhu samca nekráčajú ruka v ruke s vašim svedomím. Priateľstvá sú obyčajne založené na dôvere, podpore, porozumení, vzájomnej pomoci a spoľahlivosti. To, že medzi vami a vašou kamarátkou niektoré z vymenovaných atribút výrazne zaostávajú, je nadmieru jasné. Aspoň čo sa vašej strany týka. Čo však s tým vy mienite robiť?

Život bez chrbtovej kosti
Že to nemá nič spoločné so zdravým rozumom a vonkoncom nie je kóšer voči priateľke, ktorej ste ešte prednedávnom plakali na pleci kvôli podobnému záletníkovi ako je ten, s ktorým teraz príležitostne zdieľate lôžko vy aj ona, radšej pomlčíme. A čo váš charakter? Domnievate sa, že ešte nejaký máte? A tak ďalej a tak ďalej...
Povedzme však, že z nejakého nevysvetliteľného dôvodu s vami máme zľutovanie a vášmu opovrhovania hodnému prípadu venujeme viac ako len zopár viet odcudzenia. 
Pozrite sa do zrkadla
Stalo sa! Máte za ušami a skutočnosť, že ste vliezli do postele s chlapom, ktorý mal pre vás navždy zostať len kamarátkiným partnerom už nevrátite späť. Prečo však v tomto chrapúnstve pokračujete naďalej? Dopustiť sa chyby je ľudské, i keď tento druh omylu zrejme ospravedlniteľný nie je ani ako jednorázový. Prehrešok ako pravidlo je však z celkom iného súdka.
Položte si otázku priamo na telo „prečo v tomto trojuholníku zotrvávate?“. K sebe predsa úprimná byť môžete, nemusíte hľadať výhovorky a nepotrebujete vymýšľať ani ospravedlnenia. Pokojne priznajte, ak vám chvíle s ním prinášajú radosť. Rovnako otvorená buďte ale aj čo sa týka pocitov voči nej. Žiadna ľútosť, pocit viny, či hanby?
Širšia perspektíva
Skúste sa prevteliť do kože nezainteresovaného pozorovateľa. Aký názor by ste si vytvorili na jednotlivých aktérov? Zrejme by ste neschvaľovali konanie priateľky podvádzanej, naopak, mali by ste sto chutí jej chrapúnske chovanie vmiesť rovno do tváre. Celkom isto by ste taktiež odcudzovali chlapa, ktorý sedí na dvoch stoličkách a vaše najväčšie sympatie, či skôr empatie by zrejme mala práve tá, v ktorej koži by sa žiadna z nás nikdy ocitnúť nechcela.
Vymeňte si pozície
Vcíťte sa do pozície podvádzanej a skúste imaginárne posúdiť, ako by ste konali na jej mieste. Ak sa jedná o hlbší, či dlhodobejší vzťah s dotyčným partnerom, zrejme skôr, či neskôr pravda vyjde najavo. Ste si vedomá, že vašim odhalením priateľstvo zaručene stroskotá?
Zvláštne však je, prečo v ňom naďalej zotrvávate. Veď jej permanentne nasadzujete parohy! Ako tak čestné by bolo kontakt s ňou prerušiť, rozhodne najférovejšie by však bolo povedať jej z čista jasna ako sa veci majú. Stratíte ju tak či tak a pokiaľ vám tento chlap zato stojí, urobte to aspoň hrdinsky.   
Perspektívny milenec?  
Partnerstvo s mužom, ktorého ste prebrala kamarátke nie je postavené na stabilných základoch a už vonkoncom nie tých pravých hodnotách. Dajme tomu, že vaša „láska“ zvíťazí a vy spolu zotrváte dlhšie ako len zopár vášnivých týždňov. Zovšedniete si, príde stereotyp a to, čo bolo vzácne sa stane celkom bežným.
Budete schopná môcť takémuto partnerovi dôverovať? Veď viete ako sa hovorí, bol to schopný urobiť raz, o to menšie budú jeho zábrany nabudúce. Vy tiež nie ste zrovna vyznávačka úprimných hodnôt v partnerstve, nemá dôvod si vás vážiť, ctiť, ani obdivovať.
Nerobme druhým to, čo by sa nepáčilo nám
Na skutočnosti, že zradiť svoju kamarátku podvádzaním je ohavným činom nezmeníte nič. Svoje renomé však môžete „napraviť“ aspoň úprimným priznaním, ako i vyznaním ľútosti. Vaše priateľstvo to zrejme nezachráni, celkom iste však ako tak udržíte svoju hodnotu človeka.
Oveľa charakternejšie by však bolo sa podobných činov radšej vyvarovať. Môžete sa sama sebe pozrieť rovno do očí a uvidieť odraz čestného človeka. A obetovania takéhoto pocitu určite ani ten najväčší donchuan sveta hoden nie je.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára